Vergroot contrast

Online aangifte winkeldiefstal Rotterdam Centrum

De Autoriteit Persoonsgegevens (tot 1 januari 2016 College bescherming persoonsgegevens) heeft het ‘Protocol online aangifte winkeldiefstal Rotterdam Centrum’ van de Stichting Ondernemersfederatie Rotterdam City (OFRC) goedgekeurd. Deze goedkeuring is 6 jaar geldig na de datum van publicatie van het besluit in de Staatscourant (7 januari 2013).

Online aangifte winkeldiefstal

Winkeliers in de Rotterdamse binnenstad worden dagelijks geconfronteerd met winkeldiefstal. Om dit probleem te beheersen, wil de OFRC het mogelijk maken om online aangifte te doen van winkeldiefstal.

De leden van de OFRC kunnen nu aangifte van winkeldiefstal doen bij de politie volgens de reguliere werkwijze. Dit middel is echter naar het oordeel van de OFRC onvoldoende effectief gebleken. Een reden daarvoor is dat de leden ervoor kiezen geen aangifte te doen, omdat dit relatief veel tijd kost.

De doelstellingen van het verwerken van persoonsgegevens voor online aangifte zijn volgens het protocol:

  • de veiligheid in de Rotterdamse binnenstad verbeteren;
  • op eenvoudiger wijze aangifte doen van winkeldiefstal;
  • betere bedrijfsbeveiliging;
  • een collectieve winkelontzegging kunnen opleggen, waartoe de persoonsgegevens van de online aangifte worden gedeeld met de andere deelnemers aan het protocol.