Vergroot contrast

De FG van de Autoriteit Persoonsgegevens

Alle overheidsorganisaties zijn verplicht om een functionaris gegevensbescherming (FG) te hebben. Dit is iemand die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en naleving van de privacyregels.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft als overheidsorganisatie zelf ook een FG. Om verstrengeling van belangen te voorkomen, heeft de AP gekozen voor een externe FG.

De FG van de AP is Mr. M.M.C. (Marte) van Graafeiland. Zij is advocate bij Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn advocaten en notarissen in Den Haag.

Contact met de FG van de AP

Heeft u vragen over de toepassing en naleving van de privacywetgeving door de AP zelf? Dan kunt u contact opnemen met Marte van Graafeiland.

Let op: met vragen of klachten over andere organisaties dan de AP kunt u niet terecht bij Marte van Graafeiland. U kunt dan contact opnemen met het Informatie- en Meldpunt Privacy van de AP.

Voor vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens door de AP is Marte van Graafeiland te bereiken via marte.vangraafeiland@pelsrijcken.nl.

Meer informatie FG

Wilt u meer weten over de taken en verantwoordelijkheden van een FG? Zie dan dossier Functionaris gegevensbescherming (FG).