Maak kennis met Özlem

Özlem medewerker AP

Samen bespreken we wat de unieke bijdrage van elk teamlid is.

Özlem in het kort:

  • Werkt sinds 1 april 2009 bij de AP (toen nog College bescherming persoonsgegevens).
  • Studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Is sinds 2020 Afdelingshoofd van de afdeling Eerstelijns Onderzoek.

Een zware maar nobele taak

Net uit de schoolbanken kwam ik te werken in het financieel toezicht. De eerste opdracht die ik had was simpel maar ook ontzettend moeilijk. Namelijk: in mijzelf leren geloven. Een goede toezichthouder - zo noem je de mensen die bij werken bij een toezichthoudend orgaan - gelooft namelijk in zichzelf, is zelfverzekerd, weet waar diens krachten liggen en blijft deze fijnslijpen. Kortom, persoonlijke ontwikkeling is essentieel wanneer je bij een toezichthouder komt werken. Zo ook bij de AP.

Na vele jaren in het toezicht ben ik nog niet uitgekeken op dit prachtige beroep. En als bonus kan ik dit vak  vanuit de bevoorrechte positie als afdelingshoofd elke dag weer met mijn teamleden inkleuren en vormgeven op de afdeling Eerstelijns Onderzoek.  

Persoonlijke ontwikkeling is essentieel.

Helpen in spannende situaties

Ik geef leiding aan een team dat datalekmeldingen van organisaties analyseert en opvolgt, klachten van burgers behandelt en mogelijke overtredingen van de AVG onderzoekt. Vooral bij datalekmeldingen waarbij gegevens zijn vrijgekomen door een cyberincident, zoals een hack, zien wij veel paniek en stress bij organisaties die dit is overkomen. Wij zorgen er dan voor dat een organisatie zich op zo’n moment op de juiste prioriteiten richt. Zodat zij snel en gericht iets voor de slachtoffers van een datalek kunnen betekenen.

Na een groot datalek kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat een organisatie duizenden mensen alsnog laat weten dat hun persoonsgegevens op straat liggen. Zodat zij zich tegen eventuele schadelijke gevolgen kunnen wapenen, bijvoorbeeld door hun wachtwoorden te wijzigen of alert te zijn op phishingmails.

Collega’s helpen elkaar en staan voor elkaar klaar.

Elk teamlid een unieke bijdrage

In mijn team staan persoonlijke ontwikkeling en verbinding centraal. Samen bespreken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat organisaties zich aan de regels houden en wat de unieke bijdrage van elk teamlid daarin is. Er is bij de AP veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Collega’s helpen elkaar en staan voor elkaar klaar, vertrouwen elkaar en gaan respectvol met elkaar om. Dat inspireert me enorm.