Uitzendbureau

Gaat iemand via een uitzendbureau aan de slag? Dan is het uitzendbureau de werkgever van deze persoon. Het uitzendbureau moet zich daarom aan dezelfde privacyregels houden als andere werkgevers.

Op deze pagina

  1. Algemene informatie

Wel gelden er speciale regels voor de fase dat mensen zich inschrijven bij een uitzendbureau, maar nog niet via het uitzendbureau aan het werk zijn. Die speciale regels leggen we u uit bij dit onderwerp.

Snelle antwoorden

Moet ik bij iedere detachering opnieuw gescreend worden?

Nee, het is meestal niet nodig dat u telkens opnieuw een screening ondergaat zodra uw werkgever u detacheert bij of uitleent aan een andere organisatie. Tenzij voor het werken bij deze andere organisatie speciale (veiligheids)eisen gelden. Of de organisatie kan aantonen dat een screening om een andere reden noodzakelijk is. Dan mag u wel opnieuw worden gescreend. Zie verder: Screening bij detachering.

Kan ik mijn gegevens bij een organisatie inzien, laten verbeteren of laten verwijderen?

Ja, dat kan. Als een organisatie uw persoonsgegevens gebruikt, heeft u een aantal rechten. Zo houdt u grip op uw gegevens. Dit zijn de belangrijkste privacyrechten:

Wilt u weten welke rechten u nog meer heeft? Kijk dan bij Privacyrechten AVG.

Wat kan ik doen als ik een vraag of klacht heb over het gebruik van mijn persoonsgegevens?

Ga met uw vragen of klachten altijd eerst naar de organisatie die uw persoonsgegevens gebruikt. Heeft u een klacht en komt u er samen met de organisatie niet uit? Dan kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gerelateerde thema's en onderwerpen

Werk en uitkering

Screening bij detachering

Detacheert u werknemers of leent u werknemers uit? Dan is het meestal niet nodig om de werknemer voor elke detachering of opdracht opnieuw te screenen.
Ga naar de informatiepagina