Vergroot contrast

AP slecht bereikbaar door vragen datadiefstal GGD

Uit onderzoek van RTL-nieuws bleek maandag dat er grootschalig is gehandeld in miljoenen persoonsgegevens van mensen die contact hebben gehad met de GGD, zoals voor een afspraak voor een coronatest. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt hierover zeer veel telefoontjes van ongeruste mensen. Daarom zijn we op dit moment telefonisch slecht bereikbaar. De wachttijden zijn lang.

We begrijpen uw bezorgdheid. Maar met uw vragen en klachten moet u in eerste instantie contact opnemen met de GGD.

U kunt bellen met de speciale informatielijn van de GGD: 085-1308226 (dagelijks bereikbaar van 9.00-21.00 uur). Voor meer informatie over de datadiefstal, zie de website van de GGD.

De AP gaat pas met uw klacht aan de slag als u de klacht eerst schriftelijk heeft ingediend bij de GGD zelf. En u het bewijs daarvan bij de AP heeft aangeleverd.

Heeft u alsnog vragen aan de AP? Of wilt u een klacht indienen? Doe dat dan zo veel mogelijk via het klachtenformulier op onze website.

Datalek GGD

Bij dit datalek gaat het om adresgegevens, telefoonnummers en burgerservicenummers. Deze gegevens zijn afkomstig uit de 2 belangrijkste coronasystemen van de GGD.

De AP heeft direct opheldering geëist. En heeft de GGD laten weten dat de GGD mensen goed moeten informeren over de diefstal. Onder meer via de website en door een informatielijn open te stellen.