Voor organisaties: geef uw mening over de AP

De Universiteit Utrecht en de Erasmus Universiteit Rotterdam doen onderzoek naar de reputatie van toezichthouders en hoe die tot stand komt. Heeft u als organisatie wel eens te maken gehad met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)? Dan heeft u nu de kans om uw mening te geven over de AP als toezichthouder.

U doet mee aan het onderzoek via deze link: https://app.qmethodsoftware.com/study/11468. U kunt deelnemen tot 14 juli 2023. 

Over het onderzoek

Het doel van het onderzoek is om beter te begrijpen hoe de reputatie van toezichthouders wordt gevormd onder de organisaties waarop zij toezicht houden. Bij de AP zijn dat alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Met reputatie wordt bedoeld: de indrukken en meningen die mensen hebben over een toezichthouder. 

De onderzoekers willen weten:

  • hoe organisaties hun toezichthouder zien;
  • wat de belangrijkste factoren zijn bij het vormen van een mening over toezichthouders;
  • hoe toezichthouders hun werkzaamheden, communicatie en relaties zouden kunnen verbeteren.

Het onderzoek maakt deel uit van het programma ‘Toezicht met Gezag’, dat onderdeel is van het programma 'Vernieuwing van Toezicht' van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Voor meer informatie, zie de website van Toezicht met Gezag.

Jonge werknemers vergaderen