AP-voorzitter Aleid Wolfsen verkozen tot vice-voorzitter EDPB

De Europese privacytoezichthouders hebben Aleid Wolfsen gekozen tot vice-voorzitter van de European Data Protection Board (EDPB). De voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens is woensdag voor 5 jaar benoemd. Wolfsen had als voorzitter van de AP al zitting in de EDPB en vervult het vice-voorzitterschap binnen zijn huidige functie.

Samenwerking

“De EDPB speelt een essentiële rol in de Europese bescherming van persoonsgegevens. Met de invoering van de AVG is samenwerking tussen de Europese toezichthouders nog belangrijker geworden, gelijke regels vragen ook om consistent toezicht. Ik ben vereerd dat ik als vice-voorzitter hier een extra bijdrage aan mag leveren”, aldus Aleid Wolfsen.

EDPB

De EDPB staat sinds 2018 onder leiding van Andrea Jelinek, de voorzitter van de Oostenrijkse AP. Belangrijkste taak van de EDPB is het bevorderen en bewaken van de eenduidige interpretatie en toepassing van de AVG. Dit doet de EDPB onder meer door richtsnoeren op te stellen, adviezen uit te brengen en door bindende besluiten te nemen over grensoverschrijdende vraagstukken.

 

Winkelend publiek