AP opent deuren tijdens Rondje Rechtsstaat op 8 juni 2024

Benieuwd naar wat zich afspeelt achter de deuren van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in Den Haag? Op zaterdag 8 juni 2024, tijdens Rondje Rechtsstaat, is iedereen van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur. We geven u graag een inkijkje in de wereld van de AP. Kom die dag meer te weten over het werk dat we doen en wat onze rol is in de rechtsstaat. 

Activiteiten 

AP-voorzitter Aleid Wolfsen vertelt over het werk van de AP aan de hand van een aantal prikkelende stellingen. Daarnaast zijn er 'spoedcursussen' over gezichtsherkenning en generatieve AI en geven medewerkers een kijkje achter de schermen.

Ook voor kinderen en jongeren is er genoeg te doen op het gebied van privacy. Kom naar de livesessie voor kinderen & ouders over het gebruik van alledaagse online platforms. En ga in gesprek over de gevolgen voor jullie privacy. 

Daarnaast kunnen kinderen de hele dag spelenderwijs leren hoe kunstmatige intelligentie aan 'kennis' komt door het ‘Slimme doosjesspel’ te spelen. 

Heeft u een prangende vraag over privacyregels? Ons Informatie- en Meldpunt Privacy is de gehele dag aanwezig om u te woord te staan. 

Al eens gedacht aan een carrière bij de AP? Ook onze HR-afdeling en andere medewerkers zijn beschikbaar. Kom met een kop koffie kennismaken met de AP als werkgever. 

Programma

10.30 uurRondje AP 
Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen bij de AP? Een jurist, onderzoeker en technoloog van de AP nemen je mee in de wereld van de privacywaakhond. Ze vertellen je over hun werk en wat er gebeurt achter de schermen.
11.00 uurMinicollege met de voorzitter van de AP
Ga in gesprek met Aleid Wolfsen, onze voorzitter, aan hand van een aantal prikkelende stellingen.
11.30 uurSpoedcursus technologie: Gezichtsherkenning
Gezichtsherkenning op straat of in de supermarkt; Orwells ‘1984’-praktijken of hartstikke normaal in 2024? Onze technoloog vertelt je hoe gezichtsherkenning werkt en wat je erover moet weten.
12.00 uurJongeren live: Wat Snap jij?
Welke apps staan op jouw telefoon? En waarom snappen je ouders er niets van? Onze collega’s helpen jullie om je gegevens te beschermen.
12.30 uurRondje AP (extra ronde)
13.00 uurMinicollege met de voorzitter van de AP (extra ronde)
13.30 uurSpoedcursus technologie: Generatieve AI
Wat gebeurt er aan de achterkant van AI-tools zoals ChatGPT en Gemini? En wat doen ze met alle gegevens die je erin zet? Een technoloog van de AP legt je uit hoe generatieve AI werkt.
14.00 uurJongeren live: Wat Snap jij? (extra ronde)
14.30 uurRondje AP (extra ronde)
15.00 uurMinicollege met de voorzitter van de AP (extra ronde)
15.30 uurSpoedcursus technologie: Gezichtsherkenning (extra ronde)

Praktische informatie

U kunt de AP op 8 juni van 10.00 tot 16.00 uur bezoeken via de ingang aan het Lange Voorhout 7 in Den Haag. Aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis.

Over de AP

Alle mensen hebben recht op bescherming van hun persoonsgegevens. Het is zelfs een grondrecht. De Autoriteit Persoonsgegevens is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland die zich sterk maakt voor dit recht. En die zorgt dat iedereen zich aan de privacywetgeving houdt.

Over Rondje Rechtsstaat

Op 8 juni 2024, tijdens de Week van de Rechtsstaat, openen verschillende instanties de deuren. Bezoek de organisaties die de rechtsstaat vormgeven. Kijk voor meer informatie op weekvanderechtsstaat.nl.

Publiek zit in zaal bij evenement

Lees ook

Bekijk alle actualiteit