AP geeft ondernemers praktische informatie over grondslagen

Om persoonsgegevens te mogen verwerken is een grondslag nodig uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit geldt net zo goed voor ondernemers in het mkb als voor alle andere bedrijven en organisaties. Maar wat is een grondslag eigenlijk precies? Welke grondslagen zijn er? En moet u als ondernemer nu overal toestemming voor vragen? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt regelmatig deze vragen van ondernemers.

De AP vervolgt de campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou(w bedrijf)?’ vandaag met praktische informatie over de grondslagen voor de verwerking van persoonsgegevens. Zoals antwoorden op veelgestelde vragen en een stappenplan voor ondernemers om te bepalen of zij persoonsgegevens mogen verwerken. 

Campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou(w bedrijf)?’

De AP publiceerde de afgelopen maanden steeds informatie over een ander onderdeel van de AVG. Aan bod kwamen: de privacyrechten van klanten, datalekken, verwerkers en zieke werknemers. November is de laatste campagnemaand. Met de campagne beantwoordt de AP de meest gestelde vragen van ondernemers over de privacywet.
 

""

Publicaties

Lees ook

Bekijk alle actualiteit